شنبه تا چهارشنبه، ساعت 16 الی 20 Fa / En

تعداد بازدید: 865
زبان : فارسی

موانع تشخیص زودهنگام تاخیرهای گفتاری و زبانی و اقدام به موقع در خصوص آنها چیست؟

موانع تشخیص زودهنگام تاخیرهای گفتاری و زبانی و اقدام به موقع در خصوص آنها چیست؟

تاریخ درج خبر : 1402/12/22
منبع : https://online.qmu.ac.uk/blogs/why-the-early-identification-of-speech-and-language-delays-is-important

با وجود اینکه خیلی از مردم ممکن است از اهمیت تشخیص و مداخله زودهنگام در تاخیرهای گفتاری و زبانی آگاه باشند، همچنان موانعی وجود دارد که ممکن است مانع از اقدام به موقع می شود. این موانع عبارتند از:

با وجود اینکه خیلی از مردم ممکن است از اهمیت تشخیص و مداخله زودهنگام در تاخیرهای گفتاری و زبانی آگاه باشند، همچنان موانعی وجود دارد که ممکن است مانع از اقدام به موقع می شود. این موانع عبارتند از:

  • فقدان آگاهی. خیلی از والدین ممکن است از نقاط عطف رشد زبانی، عوامل خطر یا علائم تاخیرهای گفتاری و زبانی آگاهی نداشته باشند.
  • دسترسی محدود به گفتاردرمانگر باتجربه. در بعضی از مناطق عدم وجود گفتاردرمانگر باتجربه می تواند خانواده را با چالش برای دسترسی به برنامه مداخله ای به موقع و مناسب مواجه سازد.
  • لکه ننگ. بعضی از والدین به دلیل ترس از اینکه تاخیر زبانی لکه ننگی برای فرزندشان باشد و او را انگشت نما سازد، یا وجود تاخیر زبانی را در فرزندشان انکار می کنند یا از اقدام به موقع اجتناب می کنند.
  • پیچیدگی تشخیص. تشخیص علت اصلی تاخیرههای زبانی می تواند پیچیده و دشوار باشد. عوامل متعددی می تواند منجر به تاخیر زبانی شود از جمله کم شنوایی، اختلالات صدای گفتار، اختلالات رشدی، اختلالات ارتباطی یا اوتیسم که مستلزم ارزیابی های تخصصی می باشد.
  • امیدواری نسبت به برطرف شدن تاخیر زبانی. خیلی از والدین بر این باورند که با گذشت زمان تاخیر گفتاری و زبانی در فرزندشان از بین می رود با این استدلال که افراد دیگری در فامیل بوده اند که دیر به حرف افتاده اند.

اثرات بالقوه عدم تشخیص تاخیرهای گفتاری و زبانی چیست؟

عدم تشخیص و مداخله زودهنگام و به موقع و مناسب در خصوص تاخیرهای گفتاری و زبانی می تواند پیامدهای درازمدتی را روی رشد کودک به همراه داشته باشد. برخی از این اثرات عبارتند از:

  • چالش های تحصیلی. مهارت های زبانی پیش نیاز موفقیت تحصیلی در مدرسه هستند. کودکان دچار تاخیرهای زبانی که بدون درمان وارد مدرسه مدرسه می شوند، دچار مشکلاتی در خواندن، نوشتن و ریاضی می شوند که منجر به افت عملکرد تحصیلی و عزت نفس آنها می شود.
  • مشکلات اجتماعی و هیجانی. مشکلات ارتباطی می تواند منجر به انزوا و سرخوردگی اجتماعی شود. برای مثال، کودکان دچار تاخیرهای زبانی ممکن است اضطراب افزایش یافته، مشکل در تعاملات اجتماعی و احساس عاطفی-هیجانی ناخوشایند را تجربه کنند.
  • مشکلات زبانی پایدار. آسیب های زبانی درمان نشده می تواند تا دوران بزرگسالی ادامه پیدا کند. در این صورت، فرد را با چالش های جدی در برقراری ارتباط کارآمد در زندگی شخصی و حرفه ایش مواجه می سازد.
  • از دست رفتن فرصت ها. مشکلات زبانی اولیه ممکن است منجر به از دست رفتن فرصت های تجربه زبانی از جمله تعامل با همسالان و شرکت در برنامه های مختلف شود.
  • مداخلات طولانی تر و هزینه برتر. به تعویق انداختن شروع مداخله اغلب مستلزم برنامه های درمانی فشرده تر و گسترده تر است که نیاز به صرف وقت و هزینه خیلی بیشتری دارد. ضمن اینکه کودک را از دست یابی به بهترین عملکرد ارتباطی و زبانی ممکن باز می دارد.

چگونه می توان به کودکان دچار تاخیرهای گفتاری و زبانی کمک کرد؟

ما در کلینیک ویژه کودکان دچار اختلال زبان تکاملی سروش شیراز با تیمی از همکاران با دانش و تجربه، متشکل از گفتاردرمانگر، روان شناس، مربی، هنردرمانگر و موسیقی درمانگر، با ارائه برنامه های آموزشی و توان بخشی دانش-محور، طی جلسات انفرادی و گروهی منظم به شما و فرزندتان کمک می کنیم تا بتواند به مهارت های ارتباطی، گفتاری و زبانی لازم متناسب با سنش دست پیدا نماید.

اگر مایل به کسب اطلاعات بیشتر دربارۀ گفتاردرمانی هستید، به سایر پُست های من در «اخبار علمی» مراجعه نمایید. 

دکتر مجید اوریادی

دکترای تخصصی گفتاردرمانی

  نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید مدیر سایت در وب سایت منتشر خواهد شد.
پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نخواهد شد.